Recept voor 4 personen
Bereidingswijze:
1. Was de bieten onder stromend water maar schil ze niet. Kook ze gaar in ruim water (ongeveer 40 min.). Laat ze uitlekken en afkoelen, bewaar het kookvocht (100 ml.).
2. Meng – voor de marinade – de rode wijnazijn met een scheutje water en de poedersuiker.
3. Haal het vel van de bieten en snijd ze in partjes. Leg ze in de marinade.
4. Splits het ei en doe de eidooier in een hoge maatbeker.
5. Doe het kookvocht van de rode bieten, de mosterd en de rode wijnazijn bij de eierdooier. Giet de olijfolie er geleidelijk bij en mix tot een dressing met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
6. Breng de cottage cheese op smaak met peper, zout, de geraspte schil van ¼ citroen en een klein beetje citroensap.
7. Leg de veldsla op een bord met de gemarineerde bieten en cottage cheese erbij.
8. Hak de walnoten in grove stukken en leg ze op de salade.
9. Verwijder het vel van de makreelfilets en haal eventuele graten weg. Breek de filets in stukken en leg ze op de salade.
10. Garneer met broccolicress en de bietendressing. Eet smakelijk!
Waarom is dit recept Goed voor Ogen?
Makreel bevat veel omega 3; veldsla bevat luteïne en vitamine C; broccolicress bevat veel luteïne, vitamine C en vitamine E; walnoten bevatten omega 3 en zink; olijfolie bevat omega 3; citroen bevat veel vitamine C; Ei bevat veel luteïne en zeaxanthine
Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: Glaucoom, Macula degeneratie, Staar, Traanvochtproblemen.