Kabeljauw met kikkererwten en chorizo

Kabeljauw met kikkererwten en chorizo

30 minuten
Dit recept bevat 525 Kcal en 12 gram koolhydraten

Het recept

30 minuten
Dit recept bevat 525 Kcal en 12 gram koolhydraten

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Doe de gesnipperde ui, knoflook en chorizo in een pan en bak dit tot de ui glazig wordt
  2. Voeg de paprika toe en bak verder tot deze zacht wordt
  3. Voeg de cherry tomaatjes, kikkererwten en paprikapoeder toe. Draai het vuur middelhoog en laat de stoof zachtjes pruttelen tot de tomaatjes uit elkaar vallen en de kikkererwten zacht zijn.
  4. Bak ondertussen in een andere pan de kabeljauwfilets in wat olie gaar. Breng de vis op smaak met peper en zout.
  5. Breng de stoof op smaak met peper en zout en schep op een bord. Leg de kabeljauwfilet erbij en maak het recept af met citroensap en verse peterselie.

Goed voor Ogen: Oranje paprika bevat zeaxanthine, luteine, vitamine C en E; Kikkererwten bevatten vitamine E, zink en selenium; Citroen bevat vitamine C ; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Mango kiwi yoghurt ijs

Mango kiwi yoghurt ijs

Helpt het volgende voorkomen: ,
6 uur
Dit recept bevat 70 Kcal en 4,5 gram koolhydraten per ijsje

Het recept

6 uur
Dit recept bevat 70 Kcal en 4,5 gram koolhydraten per ijsje

Benodigdheden voor 5 stuks


Bereidingswijze:

  1. Doe de yoghurt en mango in een blender en mix tot gladde massa. Schil de kiwi en prak met een vork fijn.
  2. Vul de ijsvormpjes. Eerst een laagje yoghurt/mango mengsel; dan wat kiwi. Enzovoorts tot de vormpjes vol zijn.
  3. Zet de ijsvormpjes minstens 6 uur in de vriezer voordat je de ijsjes uit de vormpjes haalt

Goed voor Ogen: Mango bevat vitamine C; Kiwi bevat vitamine C en E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






GoedvoorOgen cake

GoedvoorOgen cake

55 minuten
Dit recept bevat 206 Kcal en 12 gram koolhydraten per plak

Het recept

55 minuten
Dit recept bevat 206 Kcal en 12 gram koolhydraten per plak

Benodigdheden voor 12 plakken cake


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Meng de havervlokken, de rijpe bananen, de eieren, een scheutje melk, het sap van de citroen en het rasp van de schil. Voeg een snufje zout, gemberpoeder en kaneel toe.
  2. Voeg daarna de kokos, de bessen, noten en zaden, het zakje vanille suiker toe. En zet deze voor 45 minuten in de voorverwarmde oven
  3. Tip: snijd de cake in plakken en bewaar deze in de vriezer, om als gezonde snack mee te nemen voor de lunch of als ‘sport’ voeding onderweg!

Goed voor Ogen: Eieren bevatten luteine, zeaxanthine en vitamine E; Walnoten bevatten betacaroteen, zeaxanthine, zink, selenium en omega 3; Goji bes bevat betacaroteen, luteine, zeaxanthine, vitamine C en E; Moerbei bes bevat vitamine C en E; Cranberries bevatten betacaroteen, vitamine C en E; Zonnebloempitten bevatten vitamine E; Lijnzaad bevat zink, selenium en omega 3.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Gevulde portobello met doperwten en ricotta

Gevulde portobello met doperwten en ricotta

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
30 minuten
Dit recept bevat 215 Kcal en 16 gram koolhydraten

Het recept

30 minuten
Dit recept bevat 215 Kcal en 16 gram koolhydraten

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier Maak de portobello ‘s schoon, en bestrijk ze met wat olijfolie
  2. Doe de doperwten in een pan, kook ze voor 2 minuten en giet ze af.
  3. Schep de ricotta in de portobello, bestrooi met peper en zout. En verdeel de doperwten eroverheen
  4. Rooster het brood krokant , verkruimel het en verdeel over de portobello. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en zet de portobello ‘s voor 20 minuten in de oven
  5. Verdeel de rucola over de borden en leg de portobello erop, eet smakelijk

Goed voor Ogen: Dopertwen bevatten betacaroteen, luteine en vitamine C; Rucola bevat betacaroteen en luteine.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Gebakken kidneybonen met avocado salade op veldsla

Gebakken kidneybonen met avocado salade op veldsla

Helpt het volgende voorkomen: , ,
10 minuten
Dit recept bevat 432 Kcal en 5,5 gram koolhydraten

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat 432 Kcal en 5,5 gram koolhydraten

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Giet de kidneybonen af en spoel na met koud water
  2. Verhit wat roomboter in een koekenpan en bak hierin de kidneybonen samen met de gerookte paprika tot ze goud bruin zijn
  3. Snijd de avocado’s in blokjes en hak de amandelen grof. Snijd ook de peterselie blaadjes klein.
  4. Schep alles door elkaar, en leg het op de veldsla; breng eventueel op smaak met een snuf zout en schep de yoghurt erbij. Dit kan ernaast en er doorheen

Goed voor Ogen: Kidneybonen bevatten selenium en zink; Avocado bevat vitamine E; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Amandelen bevatten vitamine E, B2 en zink; Veldsla bevat betacaroteen, luteine en vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Broccoli couscous met erwten en feta

Broccoli couscous met erwten en feta

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
15 minuten
Dit recept bevat 315 Kcal en 24 gram koolhydraten

Het recept

15 minuten
Dit recept bevat 315 Kcal en 24 gram koolhydraten

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Snijd de broccoli in roosjes, doe de roosjes in de keukenmachine en vermaal ze tot kleine korrels
  2. Hak de munt fijn. Laat de kikker- en doperwten uitlekken en verhit een scheutje olie in de pan
  3. Vermeng kikker- , doperwten en broccoli maling , bak het ongeveer 4 minuten in de pan. Voeg de munt , wat olijfolie en peper en zout toe. Hak de walnoten en verbrokkel de feta
  4. Verdeel de couscous over de borden en verdeel de walnoten en feta eroverheen. Eet smakelijk

Goed voor Ogen: Broccoli bevat luteine en vitamine C; Kikkererwten bevatten zink en selenium; Doperwten bevatten luteine, vitamine C en zink; Walnoot bevat zink, selenium en omega 3; Olijfolie bevat omega 3.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Chili con carne + veldsla salade

Chili con carne + veldsla salade

40 minuten
Dit recept bevat 363 Kcal en 31 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

40 minuten
Dit recept bevat 363 Kcal en 31 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Snijd de eerste paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes
  2. Verhit zonnebloemolie in een pan. Fruit de ui, knoflook en chorizo. Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en oranje paprika toe en bak kort mee. Voeg de gepelde tomaten toe. Laat de saus circa 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door
  3. Snijd de peterselie fijn. Halveer de limoen, pers uit en meng met de zure room en de helft van de peterselie. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat ze goed uitlekken. Voeg dit toe aan de Chili con carne saus. Warm nog circa 5 minuten mee. Voeg de resterende peterselie toe. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder
  4. Schep een lepel zure room op de Chili, strooi de peterselie erover en besprenkel met limoensap
  5. Doe de veldsla in een schaal met de tweede in stukken gesneden oranje paprika en maak dit aan met de olijfolie en azijn. Snijd het Turks brood in stukken en serveer bij de Chili con carne met salade.

Goed voor Ogen: Oranje paprika bevat zeaxanthine, vitamine C en E en luteine; Olijfolie bevat omega 3; Kidneybonen bevatten vitamine C, zink en selenium; Veldsla bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Rode peper bevat vitamine C en E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Groenteschotel uit de oven

Groenteschotel uit de oven

Helpt het volgende voorkomen: , , , ,
35 minuten
Dit recept bevat 92 Kcal en 22 gram koolhydraten

Het recept

35 minuten
Dit recept bevat 92 Kcal en 22 gram koolhydraten

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, tomaten, halve rode peper en paprika's in grove stukken. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verhit een bodempje olijfolie in een wok/braadpan en roerbak de ui, peper en paprika 10 minuten. Breng op smaak met een verkruimeld groentebouillonblokje en gemalen peper.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes, snij de wortels in plakken en de zoete aardappel in blokjes. Kook de broccoliroosjes, zoete aardappel en de wortels beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de broccoli, zoete aardappel en wortels bij het gebakken ui mengsel en schep alles goed door elkaar
  4. Strijk een ovenschotel in met boter en leg de tomaten op de bodem van de schotel. Schep de overige groenten op de tomaten en bestrooi met geraspte kaas. Zet de groenteschotel in de oven en bak tot de kaas gesmolten en goudkleurig is.

Goed voor Ogen: Wortelen bevatten betacaroteen en luteine; Rode peper bevat vitamine C en E; Oranje paprika bevat zeaxanthine, vitamine C en E en luteine; Zoete aardappel bevat betacaroteen en vitamine C; Broccoli bevat luteine vitamine C en E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Wortelrisotto

Wortelrisotto

Helpt het volgende voorkomen: , ,
35 minuten
Dit recept bevat 195 Kcal en 9 gr koolhydraten per persoon

Het recept

35 minuten
Dit recept bevat 195 Kcal en 9 gr koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de fijngehakte rode peper. Voeg de rijst toe en roer tot om alle korrels een laagje olie zit. Voeg de wortel toe en bak circa 2 minuten
  2. Voeg 1/4 van de bouillon toe en blijf roeren tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst. Blijf dit circa 20 minuten herhalen met steeds een scheutje bouillon tot de rijst beetgaar is
  3. Bak intussen in een droge, hete koekenpan het ontbijtspek krokant. Breng de risotto op smaak met zout en peper en roer de helft van de kaas erdoor
  4. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie. Leg per bord 2 plakjes knapperig spek erop. Eet smakelij

Goed voor Ogen: Wortelen bevatten betacaroteen en luteine; Rode peper bevat vitamine C; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






GoedvoorOgen koekjes

GoedvoorOgen koekjes

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
20 minuten
Dit koekje bevat 138 Kcal en 13,5 gr koolhydraten

Het recept

20 minuten
Dit koekje bevat 138 Kcal en 13,5 gr koolhydraten

Benodigdheden voor 10 stuks


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng alle droge benodigdheden door elkaar en voeg vervolgens de kokosolie en agavesiroop toe. Meng tot een soort deeg, deze wordt overigens niet zo compact als normaal koekjesdeeg.
  3. Spreid bakpapier uit over een bakplaat en schep eetlepels van het deeg op het bakpapier. Maak met je handen stevige kleine hoopjes (druk de randen goed aan) en bak 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. En geniet ervan.

GoedvoorOgen: Cranberries bevatten luteine, vitamine C en E; Pompoenzaden bevatten vitamine B, zink en selenium; Zonnebloemzaden bevatten vitamine E betacaroteen, luteine en selenium; Gedroogde abrikoos bevat vitamine E, betacaroteen, luteine en selenium; Goji bes bevat zeaxanthine en vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt