Chili con carne + veldsla salade

40 minuten
Dit recept bevat 363 Kcal en 31 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

40 minuten
Dit recept bevat 363 Kcal en 31 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Snijd de eerste paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes
  2. Verhit zonnebloemolie in een pan. Fruit de ui, knoflook en chorizo. Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en oranje paprika toe en bak kort mee. Voeg de gepelde tomaten toe. Laat de saus circa 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door
  3. Snijd de peterselie fijn. Halveer de limoen, pers uit en meng met de zure room en de helft van de peterselie. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat ze goed uitlekken. Voeg dit toe aan de Chili con carne saus. Warm nog circa 5 minuten mee. Voeg de resterende peterselie toe. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder
  4. Schep een lepel zure room op de Chili, strooi de peterselie erover en besprenkel met limoensap
  5. Doe de veldsla in een schaal met de tweede in stukken gesneden oranje paprika en maak dit aan met de olijfolie en azijn. Snijd het Turks brood in stukken en serveer bij de Chili con carne met salade.

Goed voor Ogen: Oranje paprika bevat zeaxanthine, vitamine C en E en luteine; Olijfolie bevat omega 3; Kidneybonen bevatten vitamine C, zink en selenium; Veldsla bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Rode peper bevat vitamine C en E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt