Groenteschotel uit de oven

Helpt het volgende voorkomen: , , , ,
35 minuten
Dit recept bevat 92 Kcal en 22 gram koolhydraten

Het recept

35 minuten
Dit recept bevat 92 Kcal en 22 gram koolhydraten

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, tomaten, halve rode peper en paprika's in grove stukken. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verhit een bodempje olijfolie in een wok/braadpan en roerbak de ui, peper en paprika 10 minuten. Breng op smaak met een verkruimeld groentebouillonblokje en gemalen peper.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes, snij de wortels in plakken en de zoete aardappel in blokjes. Kook de broccoliroosjes, zoete aardappel en de wortels beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de broccoli, zoete aardappel en wortels bij het gebakken ui mengsel en schep alles goed door elkaar
  4. Strijk een ovenschotel in met boter en leg de tomaten op de bodem van de schotel. Schep de overige groenten op de tomaten en bestrooi met geraspte kaas. Zet de groenteschotel in de oven en bak tot de kaas gesmolten en goudkleurig is.

Goed voor Ogen: Wortelen bevatten betacaroteen en luteine; Rode peper bevat vitamine C en E; Oranje paprika bevat zeaxanthine, vitamine C en E en luteine; Zoete aardappel bevat betacaroteen en vitamine C; Broccoli bevat luteine vitamine C en E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt