Wortelsoep

Zonnige wortelsoep

1 uur
125 Kcal

Het recept

1 uur
125 Kcal

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Maak de wortels schoon en snij ze in dunne plakjes.
  2. Maak de ui schoon en snij hem klein.
  3. Verhit de olie en fruit hierin de wortels en de ui vijf minuten, voeg wat zout, peper, kerriepoeder en cayennepeper toe. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat alles aan de kook komen. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Pureer de wortelsoep in de mixer en doe terug in de pan.
  5. Roer de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap door de soep.
  6. Laat de soep nog ca. vijf minuten zachtjes doorkoken en maak hem op smaak met zout en peper.
  7. Garneer eventueel met wat bieslook.

Goed voor Ogen:

Wortels: betacaroteen en luteïne
Sinaasappels: vitamine C
Bieslook: vitamine C

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Gestoofde wortel met tomaat en kappertjes

Gestoofde wortel met tomaat en kappertjes

40 minuten
115 Kcal

Het recept

40 minuten
115 Kcal

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Pel en halveer de ui en snij beide helften in dunne plakjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de uien tot ze zacht zijn.
  2. Maak onderwijl de wortels schoon en snij de wortels in plakjes. Bak de wortel mee met de uien.
  3. Hak de knoflook fijn en voeg dit, samen met de tomaten, kappertjes, oregano, suiker en een flinke scheut water toe aan de wortels. Breng alles aan de kook en laat op matig vuur 30 minuten stoven met het deksel op de pan.
  4. Haal het deksel van de pan en laat, indien nodig, het vocht nog wat verder verdampen.
  5. Hak intussen de peterselie fijn en roer dit door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Goed voor Ogen:

Wortel: betacaroteen en luteïne
Verse bladpeterselie: betacaroteen, luteïne en vitamine C

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Doperwten met wortellinten

Doperwten met wortellinten

15 minuten
132 Kcal

Het recept

15 minuten
132 Kcal

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Snij de wortelen met een dunschiller in linten.
  2. Smelt boter, voeg wortellinten toe met wat zout en peper.
  3. Onder het af en toe roeren bak de wortellinten in 6-8 minuten knapperig gaar.
  4. Voeg de doperwten toe en verwarm deze i.c.m. wortel in 2-3 minuten. Blijf af en toe roeren.

Goed voor Ogen:

Wortel: betacaroteen en luteïne
Doperwt: betacaroteen, luteïne en zink

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Cashewnotensoep

Cashewnotensoep

15 minuten
375 Kcal

Het recept

15 minuten
375 Kcal

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen.
  2. In (soep)pan boter smelten. Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken. Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  3. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  4. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen.
  5. Op smaak brengen met zout en peper.
  6. Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijn knippen.

Goed voor Ogen:

Bleekselderij: veel luteïne en vitamine B2
Verse bieslook: vitamine C
Cashewnoten: zink en selenium en wat luteïne

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Wortel-tatin met ui en feta

Wortel-tatin met ui en feta

1 uur
235

Het recept

1 uur
235

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Schil de worteltjes, haal kopje en onderkant eraf en snij ze in stukjes van 2-3 cm. Kook ze drie minuten en laat ze uitlekken.
  2. Snij het uitje in stukjes en bak deze in 4 eetlepels olijfolie tot ze mooi zacht zijn, voeg ook het fijngesneden pepertje toe. Verdeel dit ui-peper-oliemengsel zorgvuldig over de bodem van de vorm.
  3. Strooi hierover wat tijm en twee eetlepels suiker, zet de wortelstukjes netjes als boomstammetjes naast elkaar tot de hele bodem bedekt is en verkruimel de feta erover. Bestrooi dit met de komijn en peper en zout.
  4. Snij uit bladerdeeg een cirkel die groter is dan uw bakvorm, leg deze over de groente en stop het deeg aan de randen mooi in.
  5. Zet de taart een kwartier in een op 200 graden voorverwarmde oven, temper dan de temperatuur naar 180 graden en laat ’m nog ongeveer 25 minuten bakken.
  6. Leg er, als de taart iets is afgekoeld, een bord op en draai de hele taart in een keer om.

Goed voor Ogen:

Wortel bevat veel betacaroteen en luteïne
Tijm bevat vitamine C
Rode peper bevat vitamine C
Feta bevat zink

Laat ons weten wat je van dit recept vindt