Risotto met spinazie en kastanjechampignons

Risotto met spinazie en kastanjechampignons

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
35 minuten
Dit recept bevat 590 Kcal en 28 gram Koolhydraten per portie

Het recept

35 minuten
Dit recept bevat 590 Kcal en 28 gram Koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit voor 1 minuut. Doe de risottorijst erbij en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn
  2. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 20-25 minuten zachtjes gaar. Voeg na 10 minuten de kookroom toe.
  3. Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Bak de champignons in 4 minuten bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
  4. Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg wat peper (en evt zout toe)
  5. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas en de fijn gesneden peterselie. Eet smakelijk

Goed voor Ogen: Spinazie bevat betacaroteen, luteine en vitamine E; Peterselie bevat luteine, betacaroteen en vitamine C; Champignons bevatten vitamine E en zink.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Amuse met geitenkaas, serano ham en abrikozen

Amuse met geitenkaas, serano ham en abrikozen

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
10 minuten
Dit recept bevat 160 Kcal en 17 gram Koolhydraten per portie

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat 160 Kcal en 17 gram Koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 4 porties


Bereidingswijze:

  1. Schep in elk glas een dessertlepel vijgenjam. En verdeel hierover wat van de verkruimelde geitenkaas, scheur daarna de ham in kleine stukjes en leg die op de kaas.
  2. Doe er vervolgens de in kleine stukjes gesneden abrikoos op , daarna wat pijnboompitten en als laatste de rucola
  3. Top af met een paar druppels balsamico creme en eet smakelijk.

GoedvoorOgen: Gedroogde abrikozen bevatten betacaroteen en vitamine E; Pijnboompitten bevatten vitamine E en zink; Rucola bevat betacaroteen en luteine.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Grieks gehaktbrood met verse rucola sla

Grieks gehaktbrood

75 minuten
Dit recept bevat 295 Kcal en 6 gram Koolhydraten per plak (bij 8 plakken)

Het recept

75 minuten
Dit recept bevat 295 Kcal en 6 gram Koolhydraten per plak (bij 8 plakken)

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr
  2. Hak een teentje knoflook fijn, Fruit dit aan met wat olijfolie, voeg de spinazie toe en bak totdat het geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken, door het in een vergiet te doen en druk met een lepel het vocht eruit.
  3. Snipper ui en rest van de knoflook en snij de tomaatjes in stukjes. Voeg dit samen met oregano, peper, zout en spinazie toe aan gehakt. Breek 2 eieren boven mengsel en voeg paneermeel toe. Meng alles tot 1 geheel. Verkruimel feta en voeg dit ook toe aan gehaktmengsel.
  4. Bekleed cakevorm met bakpapier, vul cakevorm met gehaktmengsel en dek dit weer met bakpapier af. Bak het gehaktbrood in 60 minuten gaar. Trek de laatste 10 minuten het bakpapier open zodat het brood mooi goudbruin kleurt.
  5. Leg wat rucola op een bordje met een plakje gehaktbrood. Eet smakelijk.

GoedvoorOgen: Zongedroogde tomaatjes in olie bevatten selenium en veel vitamine C; Vrije uitloop eieren bevatten luteine, zeaxanthine, vitamine E en selenium; Spinazie bevat betacaroteen, luteine en vitamine E; Rucola bevat betacaroteen en luteine.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Ingelegde zalm op veldsla met prei/ui mengsel

Ingelegde zalm op veldsla met prei/ui mengsel

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
20 minuten
Dit recept bevat 290 Kcal en gram 7,5 Koolhydraten per glas

Het recept

20 minuten
Dit recept bevat 290 Kcal en gram 7,5 Koolhydraten per glas

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Doe koriander en peper korrels in de vijzel en stamp grof. Meng de specerijen, met basterdsuiker en jenever door het zeezout. Dep zalm droog en bestrooi rondom met de peterselie.
  2. Doe zalm in ovenschaal, verdeel het zoutmengsel erover en druk goed aan. Dek af met vershoud-folie. Zet een tweede schaal op de zalm, zet in deze schaal iets van gewicht (een blik of iets anders zwaars) en zet het geheel in de koelkast. Laat dit 24 uur staan.
  3. Snipper, de volgende dag, de rode ui en prei in halve ringen, meng dit met de marinade van rode wijn azijn en zout en suiker. En laat dit 1 uur intrekken
  4. Verdeel veldsla, prei, ui mengsel en zalm over bord. Eet smakelijk

GoedvoorOgen: Prei bevat luteine en selenium; Veldsla bevat betacaroteen en luteine; Zalm bevat omega 3 en vitamine E; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Broccoli salade met goji bes, sesamzaad en amandel

Broccoli salade met goji bes sesamzaad en amandel

10 minuten
Dit recept bevat 383 Kcal en 11,5 gram Koolhydraten per glas

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat 383 Kcal en 11,5 gram Koolhydraten per glas

Benodigdheden voor 2 porties


Bereidingswijze:

  1. Week de rode ui-ringen in 1 el appelazijn
  2. Week de goji bessen in lauw water zodat ze iets soepel worden en opzwellen
  3. Rasp de broccoli grof en doe de broccoli, rode ui, goji bessen samen met gehakte amandelen in een kom. Meng mayo, een 0,5 el appelazijn, geraspte gemberwortel en sesamzaad door elkaar en meng dit dan weer door broccoli mix
  4. Voeg eventueel wat zeezout toe en eet smakelijk

GoedvoorOgen: Broccoli bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Goji bes bevat zeaxanthine, betacaroteen, luteine en vitamine C; Amandelen bevatten vitamine E en zink; Sesamzaad bevat zink.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Avocado, mango, banaan, sinaasappel smoothie

Avocado, mango, banaan smoothie

Helpt het volgende voorkomen: , ,
5 minuten
Dit recept bevat 355 Kcal en 41 gram Koolhydraten per glas

Het recept

5 minuten
Dit recept bevat 355 Kcal en 41 gram Koolhydraten per glas

Benodigdheden voor 4 glazen


Bereidingswijze:

  1. Pers de sinaasappels
  2. Schil de mango's en avocado's en ontpit beiden
  3. Snijd de avocado's, mango's en bananen in kleine stukjes
  4. Doe sap + gesneden fruit in de blender maal fijn tot gladde smoothie. Schenk uit in 4 glazen

GoedvoorOgen: Sinaasappels bevatten vitamine C; Avocado bevat luteine, vitamine E, zink en selenium; Mango bevat betacaroteen, vitamine C en E en selenium; Banaan bevat selenium.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Taco met boerenkool, paprika en ui

Taco met boerenkool, paprika en ui

15 minuten
Dit recept bevat 467 Kcal en 24,5 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

15 minuten
Dit recept bevat 467 Kcal en 24,5 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en hak knoflook fijn. Verwijder zaadlijsten paprika en snijd ze in kleine blokjes. De lente-ui kan in kleine ringen voor bij het serveren
  2. Zet de wok op vuur en fruit rode ui en knoflook in 2 el olijfolie. Voeg het gehakt toe samen met paprika en komijnpoeder. Rul dit gaar en bak halverwege ook de paprika blokjes mee. Schep daarna de boerenkool erdoor en roerbak dat kort mee. Breng dit verder op smaak met peper, zout en oregano. Schep als laatste de mais erdoor
  3. Schep mengsel in ovenschaal, strooi de kaas erover en gratineer
  4. Verwarm de taco schelpen. Strooi vlak voor serveren de lente ringetjes over de schotel en serveer met zure room. Eet smakelijk

GoedvoorOgen: Boerenkool bevat betacaroteen, luteine, zeaxanthine, vitamine C en E en selenium; Rode paprika bevat betacaroteen, vitamine C en E; Oranje paprika bevat luteine, zeaxanthine, vitamine C en E; Mais bevat luteine en zeaxanthine.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Rode biet – Spinazie herstel smoothie

Rode biet – Spinazie herstel smoothie

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
5 minuten
Dit recept bevat 42 Kcal en 5,5 gram Koolhydraten per glas

Het recept

5 minuten
Dit recept bevat 42 Kcal en 5,5 gram Koolhydraten per glas

Benodigdheden voor 4 glazen


Bereidingswijze:

  1. Doe alles in de blender en pureer het geheel of pureer met de staafmixer. Schenk uit in 4 glazen.

GoedvoorOgen: Rode bieten bevatten veel nitraat, dit verbetert de (sport)prestaties en zorgt voor meer duurvermogen. Dus rode bietensap is goed voor sporten niet specifiek voor ogen! Cranberries bevatten betacaroteen en vitamine C; Spinazie bevat betacaroteen, luteine, vitamine E en zink.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Makreel tompouce

Makreel tompouce

10 minuten
Dit recept bevat 261 Kcal en 0,5 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat 261 Kcal en 0,5 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Schaaf 8 plakken geitenkaas af
  2. Haal het vel van de makreel en verwijder de graten. Prak met vork de makreel en mayonaise door elkaar, knijp de halve citroen uit boven het mengsel
  3. Schep de kappertjes erdoor, maar bewaar 16 kappertjes voor de garnering. Breng de makreel mix op smaak met zout en peper
  4. Leg op ieder bord een plakje geitenkaas, verdeel het makreelmengsel over de 4 plakken. Leg het tweede plakje geitenkaas op elk mengsel. Garneer met een paar kleine toefjes mayonaise waarop de overgebleven kappertjes kunnen. Eet smakelijk

GoedvoorOgen: Makreel bevat heel omega 3 en vitamine E; Citroen bevat vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Helpt het volgende voorkomen: , ,
Dit recept bevat 92 Kcal en 5,5 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

Dit recept bevat 92 Kcal en 5,5 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Zet de oven op 200 graden. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom en meng met de kruiden
  2. Verdeel over een bakplaat die is bekleed met bakpapier. En besprenkel met de olijfolie. Laat ongeveer 20 tot 25 minuten roosteren op 200 graden, en klaar is je heerlijke snack

GoedvoorOgen: Kikkererwten bevatten betacaroteen, zink en selenium; Kurkuma bevat vitamine C en magnesium.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt