Boerenkoolsoep
20 minuten
Dit recept bevat 124 Kcal en 20,5 gram Koolhydraten per persoon
Het recept
20 minuten
Dit recept bevat 124 Kcal en 20,5 gram Koolhydraten per persoon
Benodigdheden voor 4 personen
Bereidingswijze:
- Snijd de zoete aardappelen en de wortelen in kleine blokjes Pers de teentjes knoflook uit en snipper de ui. Maak een liter bouillon en de zoete aardappelen, wortelen, ui en knoflook tot ze zacht zijn
- Schil de gember en snijd in hele kleine stukjes. Kook kort mee. Voeg de daarna de kurkuma toe
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe
- Voeg op het eind de (fijngesneden) boerenkool toe en roer goed door. Eet smakelijk!
Goed voor Ogen:
Zoete aardappel bevat betacaroteen en vitamine C;
Wortel bevat betacaroteen en luteine;
Boerenkool bevat betacaroteen, luteine, vitamine C en selenium;
Gember bevat vitamine C en zink;
Kurkuma een superfood en voor de ogen bevat het vitamine C en magnesium.
Laat ons weten wat je van dit recept vindt
Spruitjes met cranberries en pistachenootjes
20 minuten
Dit recept bevat 155 Kcal en 19 gram Koolhydraten per persoon
Het recept
20 minuten
Dit recept bevat 155 Kcal en 19 gram Koolhydraten per persoon
Benodigdheden voor 4 personen
Bereidingswijze:
- Halveer de spruitjes. Snijd ze daarna fijn in dunne reepjes.
Verhit wat olijfolie op laag vuur en bak daarin de gesnipperde ui zacht. Voeg de spruitjes toe en schep door. Bak de spruitjes tot ze zacht zijn, maar nog wel mooi groen
- Voeg dan de pistachenoten en cranberries toe, roer door en doe dan de Parmezaanse kaas bij. Maak af met wat peper en zout.
Eet smakelijk
GoedvoorOgen:
Spruitjes bevatten luteine en vitamine C;
Pistachenoten bevatten luteine, vitamine E en selenium;
Cranberries bevatten zink, vitamine C en E.
Laat ons weten wat je van dit recept vindt
Kurkuma thee
Dit recept bevat 8 Kcal en 1 gram Koolhydraten per persoon
Het recept
Dit recept bevat 8 Kcal en 1 gram Koolhydraten per persoon
Benodigdheden voor 4 personen
Bereidingswijze:
- Kook het water, en doe alle benodigdheden in een theepot. Laat 5 tot 10 minuten trekken
- En schenk uit in 4 mokken boven een zeefje
- Zoet eventueel met wat honing, de perfecte opkikker!
GoedvoorOgen:
Citroen bevat vitamine C;
Kaneel bevat vitamine C, B1 en selenium;
Kurkuma bevat vitamine C en magnesium.
Laat ons weten wat je van dit recept vindt
Hartige perentaart met prei en spinazie
1,5 uur
Dit recept bevat 460 Kcal en 29 gram Koolhydraten per punt
Het recept
1,5 uur
Dit recept bevat 460 Kcal en 29 gram Koolhydraten per punt
Benodigdheden voor 8 punten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en laat het bladerdeeg ontdooien
- Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd in achten. Snij de prei in ringetjes en spoel ze af onder koud stromend water.
- Pureer de geraspte kaas, de blauwe ader kaas, vrije uitloop eieren en spinazie tot een glad mengsel. Spatel vervolgens de preiringen door het mengsel en breng op smaak met peper en zout.
- Vet de quiche vorm in met wat olijfolie en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in de randen van het deeg met een vork. Giet het ei/spinazie mengsel in de vorm
- Verdeel de parten peer over de vulling. Hak de noten en strooi deze over de peren quiche
- Bak vervolgens de quiche af in 45 tot 55 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk
GoedvoorOgen:
Prei bevat betacaroteen en luteine;
Vrije uitloop eieren bevatten luteine, zeaxanthine, vitamine E , zink en selenium;
Macadamia noten bevatten Vitamine B1 en B2 en omega 3;
Spinazie bevat betacaroteen, luteine, vitamine E en zink.
Laat ons weten wat je van dit recept vindt
Fruitwater met blauwe bes, kaneel en basilicum
Dit recept bevat 10 Kcal en 2 gram Koolhydraten per glas
Het recept
Dit recept bevat 10 Kcal en 2 gram Koolhydraten per glas
Benodigdheden voor 6 glazen
Bereidingswijze:
- Spoel bessen en basilicum af onder koud stromend water
- Doe alles in waterkan en voeg water (of bruis water) toe
- Laat 1 uur in koelkast ‘trekken’ en klaar voor gebruik
GoedvoorOgen:
Blauwe bessen bevatten luteine, vitamine C en E;
Verse basilicum bevat vitamine C en zink;
Kaneel bevat vitamine B1, vitamine E en selenium.
Laat ons weten wat je van dit recept vindt
Pompoen-oliebollen
2,5 uur
Dit recept bevat 90 Kcal en 15,5 gram Koolhydraten per pompoen-oliebol
Het recept
2,5 uur
Dit recept bevat 90 Kcal en 15,5 gram Koolhydraten per pompoen-oliebol
Benodigdheden voor 35 stuks
Bereidingswijze:
- Kook de stukjes pompoen in 30 minuten gaar in water met een snufje zout. Laat de blokjes goed uitlekken in een vergiet.
Druk de pompoen in een kom fijn met een vork.
- Los de gist op in het sinaasappelsap en voeg het samen met de sinaasappelrasp bij de pompoenpuree. Meng dit met een mixer met deeghaken
- Voeg de brandewijn, een snufje zout en de suiker toe. Blijf mixen en doe 1 voor 1 de eieren erbij. Voeg nu de bloem toe en mix tot er een mooie emulsie ontstaat. Laat dit 2 uur afgedekt op een warme plek staan met een schone warme handdoek erover. Kijk na 2 uur of het mengsel dik genoeg is. Zo niet, roer er dan nog een beetje bloem door.
- Schep met een lepel een schepje van het deeg en duw dit met een tweede lepel voorzichtig in de hete frituurolie van 180 graden Celsius.
- Bak de bollen in ongeveer 6 minuten gaar. Keer ze halverwege om en bak er niet te veel tegelijk. Ze mogen niet tegen elkaar aanliggen in het vet. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
- Meng de bruine suiker met de kaneel op een bordje. Hoeveelheden naar keuze. Rol de oliebollen door het suiker-kaneelmengsel.
GoedvoorOgen:
Pompoen bevat luteine, vitamine C en E;
Vrije uitloop ei bevat zeaxanthine en luteine;
Sinaasappel bevat vitamine C.
Laat ons weten wat je van dit recept vindt
Goed voor Ogen kerst cocktail
5 minuten
Dit recept bevat 156 Kcal en 20 gram Koolhydraten
Het recept
5 minuten
Dit recept bevat 156 Kcal en 20 gram Koolhydraten
Benodigdheden voor 2 personen
Bereidingswijze:
- Snijd de ongeschilde appel in flinterdunne plakjes. Haal het sorbetijs uit de vriezer, zodat het iets zachter wordt.
- Schep het ijs in een grote kom en schenk het fruitsap (evt icm koolzuurhoudend mineraalwater) erbij. Klop alles met een garde tot een schuimende drank.
- Verdeel over de glazen. Garneer met de blauwe bessen, verdeel als garnering de plakjes appel over de glazen en serveer direct
GoedvoorOgen:
Bosbessen bevatten luteine, vitamine C en E;
Appel vitamine C.
Laat ons weten wat je van dit recept vindt
Fruitwater met gember en mu
2 minuten
Dit recept bevat 20 Kcal en 3,5 gram Koolhydraten per portie
Het recept
2 minuten
Dit recept bevat 20 Kcal en 3,5 gram Koolhydraten per portie
Benodigdheden voor 4 personen
Bereidingswijze:
- Boen de sinaasappel, en snij daarna in schijven. Snij de gember in plakjes.
- Doe ze samen met de takjes munt in een kan. Voeg 1 liter water toe en zet het geheel een uur in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken
GoedvoorOgen:
Gember bevat zink en vitamine C;
Sinaasappel bevat vitamine C;
Verse munt bevat vitamine C,D en E.
Laat ons weten wat je van dit recept vindt
Broccoli couscous met gerookte zalm
10 minuten
Dit recept bevat 340 Kcal en 2,5 gram Koolhydraten per portie
Het recept
10 minuten
Dit recept bevat 340 Kcal en 2,5 gram Koolhydraten per portie
Benodigdheden voor 4 personen
Bereidingswijze:
- Vermaal de broccoli kort in de keukenmachine, totdat je de structuur van couscous hebt
- Doe de broccoli in een kom en doe er de peterselie, citroensap en –rasp, olijfolie en gehakte pistachenoten door. Breng op smaak met verse peper en zout.
- Verdeel de broccoli couscous over 4 borden en leg er de plakjes gerookte zalm en avocado op.
GoedvoorOgen:
Zalm bevat omega 3 en vitamine E;
Broccoli bevat betacaroteen, luteine en vitamine C;
Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C;
Citroen bevat vitamine C;
Olijfolie bevat omega 3;
Avocado bevat luteine en vitamine E.
Laat ons weten wat je van dit recept vindt