Boerenkoolsoep

Boerenkoolsoep

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
20 minuten
Dit recept bevat 124 Kcal en 20,5 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

20 minuten
Dit recept bevat 124 Kcal en 20,5 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Snijd de zoete aardappelen en de wortelen in kleine blokjes Pers de teentjes knoflook uit en snipper de ui. Maak een liter bouillon en de zoete aardappelen, wortelen, ui en knoflook tot ze zacht zijn
  2. Schil de gember en snijd in hele kleine stukjes. Kook kort mee. Voeg de daarna de kurkuma toe
  3. Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe
  4. Voeg op het eind de (fijngesneden) boerenkool toe en roer goed door. Eet smakelijk!

Goed voor Ogen: Zoete aardappel bevat betacaroteen en vitamine C; Wortel bevat betacaroteen en luteine; Boerenkool bevat betacaroteen, luteine, vitamine C en selenium; Gember bevat vitamine C en zink; Kurkuma een superfood en voor de ogen bevat het vitamine C en magnesium.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Spruitjes met cranberries en pistachenootjes

Spruitjes met cranberries en pistachenootjes

Helpt het volgende voorkomen: , ,
20 minuten
Dit recept bevat 155 Kcal en 19 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

20 minuten
Dit recept bevat 155 Kcal en 19 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Halveer de spruitjes. Snijd ze daarna fijn in dunne reepjes. Verhit wat olijfolie op laag vuur en bak daarin de gesnipperde ui zacht. Voeg de spruitjes toe en schep door. Bak de spruitjes tot ze zacht zijn, maar nog wel mooi groen
  2. Voeg dan de pistachenoten en cranberries toe, roer door en doe dan de Parmezaanse kaas bij. Maak af met wat peper en zout. Eet smakelijk

GoedvoorOgen: Spruitjes bevatten luteine en vitamine C; Pistachenoten bevatten luteine, vitamine E en selenium; Cranberries bevatten zink, vitamine C en E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Kurkuma thee

Kurkuma thee

Helpt het volgende voorkomen: , ,
Dit recept bevat 8 Kcal en 1 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

Dit recept bevat 8 Kcal en 1 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Kook het water, en doe alle benodigdheden in een theepot. Laat 5 tot 10 minuten trekken
  2. En schenk uit in 4 mokken boven een zeefje
  3. Zoet eventueel met wat honing, de perfecte opkikker!

GoedvoorOgen: Citroen bevat vitamine C; Kaneel bevat vitamine C, B1 en selenium; Kurkuma bevat vitamine C en magnesium.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Hartige perentaart met prei en spinazie

Hartige perentaart met prei en spinazie

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
1,5 uur
Dit recept bevat 460 Kcal en 29 gram Koolhydraten per punt

Het recept

1,5 uur
Dit recept bevat 460 Kcal en 29 gram Koolhydraten per punt

Benodigdheden voor 8 punten


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en laat het bladerdeeg ontdooien
  2. Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd in achten. Snij de prei in ringetjes en spoel ze af onder koud stromend water.
  3. Pureer de geraspte kaas, de blauwe ader kaas, vrije uitloop eieren en spinazie tot een glad mengsel. Spatel vervolgens de preiringen door het mengsel en breng op smaak met peper en zout.
  4. Vet de quiche vorm in met wat olijfolie en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in de randen van het deeg met een vork. Giet het ei/spinazie mengsel in de vorm
  5. Verdeel de parten peer over de vulling. Hak de noten en strooi deze over de peren quiche
  6. Bak vervolgens de quiche af in 45 tot 55 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk

GoedvoorOgen: Prei bevat betacaroteen en luteine; Vrije uitloop eieren bevatten luteine, zeaxanthine, vitamine E , zink en selenium; Macadamia noten bevatten Vitamine B1 en B2 en omega 3; Spinazie bevat betacaroteen, luteine, vitamine E en zink.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Fruitwater met blauwe bes, kaneel en basilicum

Fruitwater met blauwe bes, kaneel en basilicum

Helpt het volgende voorkomen: , ,
Dit recept bevat 10 Kcal en 2 gram Koolhydraten per glas

Het recept

Dit recept bevat 10 Kcal en 2 gram Koolhydraten per glas

Benodigdheden voor 6 glazen


Bereidingswijze:

  1. Spoel bessen en basilicum af onder koud stromend water
  2. Doe alles in waterkan en voeg water (of bruis water) toe
  3. Laat 1 uur in koelkast ‘trekken’ en klaar voor gebruik

GoedvoorOgen: Blauwe bessen bevatten luteine, vitamine C en E; Verse basilicum bevat vitamine C en zink; Kaneel bevat vitamine B1, vitamine E en selenium.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Doperwten, avocado en groene kruiden salade

Doperwten, avocado en groene kruiden salade

15 minuten
Dit recept bevat 334 Kcal en 7,4 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

15 minuten
Dit recept bevat 334 Kcal en 7,4 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 2 personen


Bereidingswijze:

  1. Blancheer de doperwten even kort in kokend water en spoel daarna goed af onder koud stromend water
  2. Rasp de halve limoen en pers het vruchtvlees uit. Klop de rasp met de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper
  3. Scheur munt en basilicumblaadjes in stukjes. Meng met de veldsla, doperwten en avocado. Besprenkel met de dressing

GoedvoorOgen: Doperwten bevatten luteine en vitamine C; Veldsla bevat luteine, betacaroteen en vitamine C; Verse basilicum bevat vitamine C en zink; Olijfolie bevat veel omega 3; Limoen bevat vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Pompoen-oliebollen

Pompoen-oliebollen

Helpt het volgende voorkomen: , ,
2,5 uur
Dit recept bevat 90 Kcal en 15,5 gram Koolhydraten per pompoen-oliebol

Het recept

2,5 uur
Dit recept bevat 90 Kcal en 15,5 gram Koolhydraten per pompoen-oliebol

Benodigdheden voor 35 stuks


Bereidingswijze:

  1. Kook de stukjes pompoen in 30 minuten gaar in water met een snufje zout. Laat de blokjes goed uitlekken in een vergiet.  Druk de pompoen in een kom fijn met een vork. 
  2. Los de gist op in het sinaasappelsap en voeg het samen met de sinaasappelrasp bij de pompoenpuree. Meng dit met een mixer met deeghaken
  3. Voeg de brandewijn, een snufje zout en de suiker toe. Blijf mixen en doe 1 voor 1 de eieren erbij. Voeg nu de bloem toe en mix tot er een mooie emulsie ontstaat. Laat dit 2 uur afgedekt op een warme plek staan met een schone warme handdoek erover. Kijk na 2 uur of het mengsel dik genoeg is. Zo niet, roer er dan nog een beetje bloem door. 
  4. Schep met een lepel een schepje van het deeg en duw dit met een tweede lepel voorzichtig in de hete frituurolie van 180 graden Celsius. 
  5. Bak de bollen in ongeveer 6 minuten gaar. Keer ze halverwege om en bak er niet te veel tegelijk. Ze mogen niet tegen elkaar aanliggen in het vet. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
  6. Meng de bruine suiker met de kaneel op een bordje. Hoeveelheden naar keuze. Rol de oliebollen door het suiker-kaneelmengsel.

GoedvoorOgen: Pompoen bevat luteine, vitamine C en E; Vrije uitloop ei bevat zeaxanthine en luteine; Sinaasappel bevat vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Goed voor Ogen kerst cocktail

Goed voor Ogen kerst cocktail

Helpt het volgende voorkomen: ,
5 minuten
Dit recept bevat 156 Kcal en 20 gram Koolhydraten

Het recept

5 minuten
Dit recept bevat 156 Kcal en 20 gram Koolhydraten

Benodigdheden voor 2 personen


Bereidingswijze:

  1. Snijd de ongeschilde appel in flinterdunne plakjes. Haal het sorbetijs uit de vriezer, zodat het iets zachter wordt.
  2. Schep het ijs in een grote kom en schenk het fruitsap (evt icm koolzuurhoudend mineraalwater) erbij. Klop alles met een garde tot een schuimende drank.
  3. Verdeel over de glazen. Garneer met de blauwe bessen, verdeel als garnering de plakjes appel over de glazen en serveer direct

GoedvoorOgen: Bosbessen bevatten luteine, vitamine C en E; Appel vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Fruitwater met gember en munt

Fruitwater met gember en mu

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
2 minuten
Dit recept bevat 20 Kcal en 3,5 gram Koolhydraten per portie

Het recept

2 minuten
Dit recept bevat 20 Kcal en 3,5 gram Koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Boen de sinaasappel, en snij daarna in schijven. Snij de gember in plakjes.
  2. Doe ze samen met de takjes munt in een kan. Voeg 1 liter water toe en zet het geheel een uur in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken

GoedvoorOgen: Gember bevat zink en vitamine C; Sinaasappel bevat vitamine C; Verse munt bevat vitamine C,D en E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Broccoli couscous met gerookte zalm

Broccoli couscous met gerookte zalm

10 minuten
Dit recept bevat 340 Kcal en 2,5 gram Koolhydraten per portie

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat 340 Kcal en 2,5 gram Koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Vermaal de broccoli kort in de keukenmachine, totdat je de structuur van couscous hebt
  2. Doe de broccoli in een kom en doe er de peterselie, citroensap en –rasp, olijfolie en gehakte pistachenoten door. Breng op smaak met verse peper en zout.
  3. Verdeel de broccoli couscous over 4 borden en leg er de plakjes gerookte zalm en avocado op.

GoedvoorOgen: Zalm bevat omega 3 en vitamine E; Broccoli bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Citroen bevat vitamine C; Olijfolie bevat omega 3; Avocado bevat luteine en vitamine E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt