Gevulde Kaki’s

Gevulde Kaki's

Helpt het volgende voorkomen: , ,
20 minuten
Dit recept bevat 210 Kcal en 48 gram Koolhydraten per portie

Het recept

20 minuten
Dit recept bevat 210 Kcal en 48 gram Koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Was de kaki's en snijd de bovenkant van de kaki's eraf. Hol de vruchten voorzichtig uit. Pureer het vruchtvlees.
  2. Pel de bananen en snijd ze in plakjes en doe wat citroensap over de plakjes.
  3. Snijd de ananas in kleine blokjes. Meng de banaan en ananas met de kakipuree en doe over het vruchtenmengsel wat anisette.
  4. Vul de uitgeholde kakivruchten met het pureemengsel en zet het nog even koud weg.

GoedvoorOgen: Kaki bevat luteine, zeaxanthine en vitamineC; Banaan bevat selenium; Ananas bevat vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Portobello met boerenkool en hazelnoten

Portobello met boerenkool en hazelnoten

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
20 minuten
Dit recept bevat 239 Kcal en 4 gram Koolhydraten per persoon

Het recept

20 minuten
Dit recept bevat 239 Kcal en 4 gram Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Bak de portobello’s kort voor (2 minuten) aan beiden kanten
  2. Leg de portobello’s in een ovenschaal. Vul ze met het boerenkool-geitenkaasmengsel
  3. Schep de geraspte kaas en hazelnoten door elkaar en bestrooi de grote champignons hier mee. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven
  4. Wil je de portobello’s als hoofdgerecht eten, serveer er dan bijvoorbeeld wat pasta of quinoa bij en reken dan op 2 stuks p.p.

GoedvoorOgen: Boerenkool bevat betacaroteen, luteine en vitamine C en E; Hazelnoten bevatten vitamine E en zink.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Oranje paprika, bosbes smoothie

Oranje paprika, bosbes smoothie

Helpt het volgende voorkomen: , ,
5 minuten
Dit recept bevat 112 Kcal en 24 gram koolhydraten per persoon

Het recept

5 minuten
Dit recept bevat 112 Kcal en 24 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 glazen


Bereidingswijze:

  1. Samen in de blender en je smoothie is klaar

Goed voor Ogen: Oranje paprika bevat veel zeaxanthine, vitamine C en E; Bosbes bevat luteïne en vitamine E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Vegetarische pompoen, wortel stoofschotel

Vegetarische pompoen, wortel stoofschotel

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
45 minuten
Dit recept bevat 126 Kcal en 12 gram koolhydraten per persoon

Het recept

45 minuten
Dit recept bevat 126 Kcal en 12 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Maak de pompoen schoon en snij in blokken, snij vervolgens de ui in ringen en de wortel(s) in ringen
  2. Neem een flinke pan en verhit wat olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Doe de blokjes pompoen en wortel erbij en bak deze even mee
  3. Giet de bouillon erover heen en laat even een minuut of 5 doorkoken. Doe dan de tomaten blokjes erbij.
  4. Doe daarna de specerijen erbij en laat het geheel- onder af en toe roeren- een halfuurtje door pruttelen.

Goed voor Ogen: Pompoen bevat luteine vitamine C en E; Wortel bevatten betacaroteen en luteine; Tomaten bevatten vitamine C; Verse tijm bevat veel vitamine C; Verse peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Krokant naan-brood met hummus, paprika en feta

Krokant naan-brood met hummus, paprika en feta

20 minuten
Dit recept bevat 370 Kcal en 36,5 gr Koolhydraten per persoon

Het recept

20 minuten
Dit recept bevat 370 Kcal en 36,5 gr Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 2 personen


Bereidingswijze:

  1. Rooster de paprika, ontvel deze en snijd hem in parten (of koop een kant-en-klaar product), grill de in plakjes gesneden courgette. Laat dit afkoelen.
  2. Bak het naan-brood krokant in grillpan
  3. Snijd de munt fijn, en voeg dit met wat olijfolie bij de courgette.
  4. Besmeer de krokante naan-brood met de humus, beleg daarna met de courgette, de paprika en de gebrokkelde feta kaas.
  5. Bestrooi naar smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat zout

Goed voor Ogen: Rode paprika bevat betacaroteen, vitamine C en E; Courgette bevat betacaroteen en zink; Olijfolie bevat omega 3.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Linzensalade met walnoten, feta en watermeloen

Linzensalade met walnoten, feta en watermeloen

10 minuten
Dit recept bevat 440 Kcal en 30 gr Koolhydraten per persoon

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat 440 Kcal en 30 gr Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 2 personen


Bereidingswijze:

  1. Spoel de linzen goed af onder water. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de komkommer en watermeloen in blokjes
  2. Doe de linzen samen met de tomaat, komkommer en fijngesneden peterselie in een schaal en voeg wat balsamico azijn toe. Meng goed door elkaar.
  3. Verbrokkel de feta en meng deze samen met de walnoten ook door de salade en meng dan voorzichtig de watermeloen erdoor
  4. Leg een beetje rucola op een bord en schep er wat mixt salade op (bestrooi naar smaak met wat versgemalen peper en zout).

Goed voor Ogen: Walnoten bevatten zink, selenium en omega 3; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Watermeloen bevat betacaroteen en vitamine C; Rucola bevat betacaroteen en luteine; Cherry tomaat bevat betacaroteen en vitamine C; Linzen bevatten zink en selenium.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Forel met paprika

Forel met paprika

70 minuten
Het recept bevat 432 Kcal en 8,5 gr koolhydraten per persoon

Het recept

70 minuten
Het recept bevat 432 Kcal en 8,5 gr koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Maak de BBQ aan of zet de oven aan(190 gr)
  2. Verhit in een pan 5 eetlepels olijfolie. Smoor hierin de paprika's, wortels en uienringen afgedekt ca. 15 minuten op matig vuur. Voeg zo nodig een klein scheutje water toe. Strooi er wat zout en peper over.
  3. Voeg de tomaten schijfjes en de basilicum toe. Voeg de laatste 2 eetlepels olijfolie toe en doe de wijn erbij. Zet nog 25 minuten afgedekt in de oven of (indirect) op de BBQ.
  4. Voeg na de 25 minuten de witte wijnazijn toe en de schaal of pan nog 10 minuten terug.
  5. Leg de forellen ondertussen 20 minuten, indirect en daarna 10 minuten direct (5 aan elke kant) op de BBQ. Dat laatste om de huid lekker ‘knapperig’ te krijgen, of laat ze in de oven mee garen met de groenten.
  6. Serveer de visschotel warm of op kamertemperatuur.

Goed voor Ogen: Forel bevat veel vitamine D en omega 3; Oranje paprika bevat zeaxanthine, luteine, vitamine C en E; Rode paprika bevat betacaroteen, vitamine C en E; Groene paprika bevat luteine en vitamine C; Wortels bevatten betacaroteen en luteine; Basilicum bevat vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Nectarine smoothie

Nectarine smoothie

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
2-3 minuten
Dit recept bevat 305 Kcal en 5,5 gr Koolhydraten per persoon

Het recept

2-3 minuten
Dit recept bevat 305 Kcal en 5,5 gr Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 2 personen


Bereidingswijze:

  1. Nectarines en banaan in stukken snijden, sinaasappels uitpersen
  2. Met knoflookpers de gemberwortel boven blender uitpersen. De stukken nectarines en banaan en sinaasappelsap toevoegen. 1 takje munt fijngeknipt toevoegen
  3. Alles tot een schuimige drank mixen, uitschenken in twee glazen en genieten!

Goed voor Ogen: Nectarines bevatten vitamine C en E en zeaxanthine; Gemberwortel vitamine C; Banaan bevat vitamine C en selenium; Sinaasappel bevat vitamine C en E.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Kabeljauwpakketje met dille-limoen boter

Kabeljauwpakketje met dille-limoen boter

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
20 minuten
Dit recept bevat 305 Kcal en 5,5 gr Koolhydraten per persoon

Het recept

20 minuten
Dit recept bevat 305 Kcal en 5,5 gr Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 2 personen


Bereidingswijze:

  1. Zorg dat de roomboter zacht is en hak de knoflook en de dille fijn. Snijd de ui in ringen
  2. Roer de knoflook, dille, en naar smaak zout, peper en chili vlokken erdoorheen Rasp de limoen schil en voeg deze samen met een lepel limoensap bij de boter
  3. Verwarm de oven (of de BBQ) voor op 200 graden Doe helft kabeljauw, met de helft van de boter en vervolgens wat uienringen in een aluminiumfolie. Maak ook het tweede pakketje klaar. Vouw de pakketjes dicht. Daarna prik bovenop in met een vork, zodat stoom kan ontsnappen.
  4. Plaats in de oven voor ongeveer 10 minuten. Serveer met een schijfje limoen en wat groente en of gebakken aardappels.

Goed voor Ogen: Kabeljauw bevat omega 3 en vitamine E en D; Limoen bevat vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






COURGETTE ROLLETJES MET MASCARPONE en WALNOOT

COURGETTE ROLLETJES MET MASCARPONE en WALNOOT

35 minuten
Dit recept bevat 209 Kcal en 4 gr Koolhydraten per persoon

Het recept

35 minuten
Dit recept bevat 209 Kcal en 4 gr Koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Schaaf met een kaasschaaf rechte plakken van de courgette. Schaaf het zo dat je links en rechts van de reep een stukje groen ziet. Dus de eerste (en laatste) plak die je schaaft gooi je weg.
  2. Leg ze op een plank en bestrooi met peper, zout en olijfolie. Leg er een volgende laag repen op en doe hetzelfde tot de courgette op is. Zet dit vervolgens een half uur in de koelkast.
  3. Bak de pijnboompitten op in een koekenpan en verkruimel de walnoten. Meng de mascarpone met het citroensap, de fijngesneden basilicum, peper, zout, de walnoten en de opgebakken pijnboompitten
  4. Haal na een half uur de courgette uit de koelkast en leg op een reep courgette ongeveer een eetlepel mascarpone-mengsel. Rol de courgette op en zet op zijn kant op een bord. Doe dit met alle courgette-repen
  5. Bestrooi het bord vervolgens met wat druppels olijfolie, zet de rolletjes erop; serveer uit!

Goed voor Ogen: Courgette bevat betacaroteen; Pijnboompit bevat vitamine E en zink; Basilicum bevat vitamine C; Citroen bevat vitamine C; Olijfolie bevat omega 3; Walnoten bevatten luteine, zeaxanthine, zink en omega3.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt