GoedvoorOgen groentenpakketje voor op de BBQ

GoedvoorOgen groentepakketje voor op de BBQ

Helpt het volgende voorkomen: , ,
20 minuten
Dit recept bevat 55 Kcal en 8 gr Koolhydraten per portie

Het recept

20 minuten
Dit recept bevat 55 Kcal en 8 gr Koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 4 porties


Bereidingswijze:

  1. Was de groenten en de nectarines en snijd ze in stukken. Scheur 4 stukken aluminiumfolie af
  2. Verdeel de stukken paprika, courgette, champignons en nectarines erover. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Strooi er nog wat tijm en oregano over en vouw de pakketjes dicht.
  3. Leg ongeveer 15 minuten op de BBQ totdat ze gaar zijn gestoomd. (Liefst indirect verwarming)

Goed voor Ogen: Oranje paprika bevat luteine zeaxanthine en vitamine E en C; Courgette bevat betacaroteen en vitamine E; Nectarine bevat betacaroteen en vitamine C; Tijm bevat vitamine C;

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Gedroogde abrikozen met walnoten in yoghurt

Gedroogde abrikozen met walnoten in yoghurt

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
5 minuten
Dit recept bevat 254 Kcal en 12,5 gr koolhydraten per persoon

Het recept

5 minuten
Dit recept bevat 254 Kcal en 12,5 gr koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 porties


Bereidingswijze:

  1. Klop de yoghurt los. Snijd de abrikozen fijn en meng dit met de grapefruit schil en de honing.
  2. Verdeel het abrikozen mengsel over de glazen, doe hier de yoghurt boven op en bestrooi met de walnoten en lijnzaad.

Goed voor Ogen: Gedroogde abrikozen bevat betacaroteen, vit E en selenium; Walnoten bevatten Luteïne, zeaxanthine zink selenium en omega 3; Lijnzaad bevat veel omega 3.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Frisse maaltijd salade

Frisse maaltijd salade

15 minuten
Dit recept bevat 992 Kcal en 17 gr koolhydraten per portie

Het recept

15 minuten
Dit recept bevat 992 Kcal en 17 gr koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 2 personen


Bereidingswijze:

  1. Voor de dressing. Meng de mosterd, honing en balsamico azijn. Schenk hierna druppelsgewijs de zonnebloem olie toe, wanneer je met een garde blijft kloppen . Breng op smaak met peper en zout.
  2. Voor de salade Snijd 1 ui fijn, meng deze met de afgespoelde kidneybonen, peterselie, olijf olie, limoen en peper en zout. Snijd de overige groenten fijn in gewenste vorm . Rooster de pecan noten voor 10 minuten in de oven op 180 graden. Marineer de veldsla in de dressing en leg op het bord. Voeg alle overige ingrediënten toe.

Goed voor Ogen: Veldsla heel veel luteine; Peterselie luteine en vitamine C; Kidney bonen en pecan noten bevatten selenium; Olijfolie bevat omega 3; Zonnebloemolie bevat omega 6;

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Forel + gezonde salade met oranje paprika

Forel + gezonde salade met oranje paprika

30 minuten
Dit recept bevat 385 Kcal en 8,5 gram koolhydraten per portie

Het recept

30 minuten
Dit recept bevat 385 Kcal en 8,5 gram koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 2 personen


Bereidingswijze:

  1. Steek de BBQ aan, Kook de broccoli: snij hem in de lengte in roosjes zodat je de stronk ook gebruikt en kook de broccoli in een paar minuten beetgaar. Doe 2 minuten voor het einde de doperwtjes bij de broccoli. Giet de groenten af en houd even onder koud water. Zo blijft de groenten knapperig. Doe de groenten in een kom.
  2. Snij de feta in blokjes en de peterselie fijn, roer allebei door de groene groenten. Breng het geheel op smaak met peper, zout, het sap van de citroen en olijfolie. Pel de pistachenootjes en hak ze tot grove stukjes en strooi tenslotte over de salade.
  3. Snij de (ontdooide) forellen aan beide zijden om de paar centimeter diep in. Wrijf de forel in met een beetje olijfolie en bestrooi met flink wat peper en grof zout. Wrijf dit goed in de zojuist gemaakte sneden. Snij de citroen in 2 helften en snij de ene helft in schijven en vul de buikholten met een paar schijven en verse rozemarijn. De andere helft bewaar je.
  4. Je kunt ervoor kiezen om de forel nu rechtstreeks op het rooster te leggen of een visklem, Leg de forel boven de hete kolen. Door de olie zal de huid niet snel verbranden. En doordat de huid is ingesneden zal het vlees ook op de dikkere delen sneller garen. De halve citroen leg je naast de forellen boven de hete kolen. Door de hitte krijgt de citroen een andere zelfs iets zoetere smaak.
  5. Na een minuut of zes en is de huid mooi goudbruin, dan mag de vis omgedraaid worden. Na weer een minuut of 6 kan de forel van de barbecue. Kijk of het vlees niet meer doorzichtig is of steek een thermometer in het dikste gedeelte van de vis. De kerntemperatuur moet 60ºC zijn.
  6. Haal de halve citroen ook van het rooster en knijp deze boven de forellen uit als je deze serveert samen met de salade. Eet smakelijk

GoedvoorOgen: Broccoli bevat betacaroteen, luteine en vitamine C en E; Doperwten bevatten betacaroteen en luteine; Oranje paprika bevat zeaxanthine, luteine en vitamine C en E; Forel bevat omega 3; Pistachenootjes bevatten luteine en vitamine E; Citroen bevat vitamine C; Rozemarijn bevat vitamine C; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine .

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Blauwe bessenmousse

Blauwe bessenmousse

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
10 minuten
Dit recept bevat 172 Kcal of 18 gram koolhydraten per persoon

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat 172 Kcal of 18 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Breng 50 ml water aan de kook, los er 3 eetlepels suiker in op. Knijp de gelatine blaadjes goed uit, neem de pan met suikerwater van de warmtebron, voeg de gelatine toe en blijf dan zolang met een houten lepel roeren tot de gelatine is opgelost.
  2. Roer er vervolgens 2 eetlepels citroen of limoensap en de blauwe bessen door.
  3. Roer de creme fraîche in een kom goed los, klop in een andere kom het eiwit en 4 theelepels suiker goed stijf op, roer de room door het blauwe bessenmengsel en spatel er daarna het eiwit zo luchtig mogelijk door
  4. Verdeel de massa over 4 grote wijde glazen of gebruik schaaltjes, plaats de glazen ten minste 2 uur in de koelkast. Eet smakelijk

Goed voor Ogen: Blauwe bessen bevatten vitamine E en luteine; Creme fraiche bevat luteine.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Gegrilde roodbaarsfilet met zoet-zure sinaasappel chutney

Gegrilde roodbaarsfilet met zoet-zure sinaasappel chutney

50 minuten
Dit recept bevat maar 230 Kcal en 14,5 gram koolhydraten per persoon

Het recept

50 minuten
Dit recept bevat maar 230 Kcal en 14,5 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. • Je start met de chutney. 1. Was de sinaasappel goed, en snijd met een dunschiller de schil er af ,laat het wit zitten (dit is bitter). Snijd de schil vervolgens in hele dunne reepjes. 2. Schil daarna alle sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de sinaasappel partjes los tussen de vliezen vandaan. 3. Zet de sinaasappel schilletjes, vruchtvlees, saffraandraadjes, poedersuiker, water en azijn op het vuur en breng kort aan de kook. 4. Laat vervolgens het geheel 30 tot 40 minuten pruttelen tot een mooie chutney.
  2. Kruid de vis met het zout en peper, en besprenkel met wat olijf olie.
  3. Gril de roodbaarsfilet op de huidkant 4 a 5 minuten, draai hem 2 minuutjes om en hij is klaar.
  4. Snijd de peultjes in reepjes en zet deze aan in de boter, kruid deze met peper en zout en zorg dat ze ‘al dente’ zijn.
  5. Serveer de roodbaars met peultjes en de sinaasappel chutney. Strooi op het einde nog wat fijngehakte dragon over het gerecht. En serveer met quinoa of zilvervliesrijst.

Goed voor Ogen: Roodbaarsfilet bevat omega 3 vetzuren waarvan 50% het ooggezonde DHA en vitamine E; Peultjes bevatten luteïne, vitamine C en flink wat zink; Sinaasappels bevat natuurlijk veel vitamine C; Dragon en saffraan bevatten vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Doperwtensoep met garnalen

Doperwtensoep met garnalen

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
15 minuten
Dit recept bevat maar 95 Kcal of 12,5 gr koolhydraten per persoon

Het recept

15 minuten
Dit recept bevat maar 95 Kcal of 12,5 gr koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de uisnippers zacht 4-5 minuten
  2. Voeg de doperwten toe en schep gedurende 1-2 minuten om, schenk de helft van de bouillon hierbij en breng aan de kook. Laat de doperwten gaar worden in 5 minuten
  3. Pureer de doperwten in de bouillon met een staafmixer, helemaal glad. Breng de gepureerde soep met de rest van de bouillon aan de kook.
  4. Voeg evt de room toe, (laat de soep niet meer koken!)
  5. Hak de kruiden, schep de soep in de borden en garneer met de verse kruiden en garnalen

Goed voor Ogen: Doperwten bevatten luteine en vitamine C; Bieslook bevat vitamine C; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C; Garnalen bevatten vitamine B2.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Tomaten en ei salade

Tomaten en ei salade

10 minuten
Dit recept bevat met mayonaise 318 Kcal of 14 gr koolhydraten per portie

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat met mayonaise 318 Kcal of 14 gr koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 4 porties


Bereidingswijze:

  1. Mayonaise: Doe alles (het recept met ei of zonder ei) in een smalle beker en meng met een staafmixer
  2. Snijd de vleestomaten en de gekookte eieren in partjes
  3. Doe er de mayonaise bij en meng alles in een schaal
  4. Snijd het stokbrood Doe er wat peterselie over Eet smakelijk

Goed voor Ogen : Tomaat bevat vitamine E en vitamine C; Biologische eieren bevatten luteine en vitamine E; Peterselie bevat luteïne en vitamine C; Olijfolie bevat veel omega 3.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Goed voor Ogen zomer salade

Goed voor Ogen zomer salade

5 minuten
Dit recept bevat 410 Kcal of 26 gr koolhydraten per port

Het recept

5 minuten
Dit recept bevat 410 Kcal of 26 gr koolhydraten per port

Benodigdheden voor 2 porties


Bereidingswijze:

  1. Snijd alle benodigdheden klein, verdeel het over de borden
  2. Schenk de gemixte dressing er overheen

Goed voor Ogen : Tomaat bevat vitamine E en vitamine C; Olijfolie bevat veel omega 3; Gojibes bevat zeaxanthine; Walnoten bevatten omega 3, zeaxanthine en luteine; Lijnzaad bevat omega 3; Veldsla bevat luteine en vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Gevulde champignons met rode pesto en zongedroogde tomaatjes met pasta

Gevulde champignons met rode pesto en zongedroogde tomaatjes met pasta

40 minuten
Dit recept bevat 149 kcal en 23 gr koolhydraten

Het recept

40 minuten
Dit recept bevat 149 kcal en 23 gr koolhydraten

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Boen de champignons schoon, verwijder de steeltjes en hak de steeltjes fijn. Snijd de tomaatjes fijn.
  2. Doe de gehakte steeltjes in een kom met de pesto, tomaatjes, broodkruim, peterselie en zout. Vul de champignons met het mengsel.
  3. Vet een ovenschaal in met olijfolie en zet de champignons erin. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Besprenkel de paddenstoelen met de rest van de olijfolie. Bak de champignons in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
  4. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en serveer er een salade naar smaak bij

Goed voor Ogen: Champignons (gebakken) bevatten vitamine E en zink en veel selenium; Rucola sla bevat veel luteïne; Veldsla bevat veel luteïne en betacaroteen; Zongedroogde tomaten in olie bevatten veel vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt