Doperwten, courgette salade met feta

Doperwten, courgette salade met feta

45 minuten
Dit recept bevat 215 Kcal en maar 9,5 gram koolhydraten per persoon

Het recept

45 minuten
Dit recept bevat 215 Kcal en maar 9,5 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Courgette wassen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout courgette en doperwten ca. 2 minuten koken. In vergiet doen, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken
  2. Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden. Muntblaadjes fijnhakken. In schaal citroensap met olie tot dressing kloppen. Munt erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  3. Courgette, doperwtjes, ui-ringetjes en kaasblokjes erdoor scheppen. Salade ca. 30 minuten laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
  4. Salade nogmaals omscheppen en eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Goed voor Ogen: Extra vierge olijfolie bevat veel omega 3; Doperwten bevat betacaroteen, luteine en vit C; Courgette bevat betacaroteen.  

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Braziliaans stoofpotje

Braziliaans stoofpotje

3-4 uur
Dit recept bevat 496 Kcal en 55 gram koolhydraten per persoon

Het recept

3-4 uur
Dit recept bevat 496 Kcal en 55 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in grove stukken (5 cm). Maak de paprika`s schoon en snijd ze eveneens in grove stukken. Maak de uien schoon en snijd ze in 8 stukken. Snijd de Spaanse peper in ringetjes (haal als je niet van een beetje heet houdt de zaadjes eruit).
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees bruin. Er komt al gauw water uit het vlees, laat even sudderen zodat dit verdampt.
  3. Doe de paprika, uien en peper erbij en bak het 5 minuten. Doe er dan 3 dl water bij, en roer daar de tomatenpuree door.
  4. • Verkruimel het bouillonblok erboven en roer eveneens door. Voeg de room toe. Breng alles weer aan de kook en doe een deksel op de pan. Zet de pan op het zachtste pitje van het fornuis. Daar moet het in totaal 3 uur sudderen.
  5. Schil halverwege de kooktijd de bataten, en snijd ze in grove stukken. Doe ze in de pan, breng die even op hoog vuur weer aan de kook en zet `m terug op het sudderpitje. Laat nog 1 uur pruttelen.
  6. Kook er eventueel rijst bij Strooi voor het serveren de gesnipperde selderij over de schotel.

Goed voor Ogen:  Oranje paprika veel vitamine C, ze-axantine en luteïne; Bataat bevat betacaroteen en vitamine C; Tomatenpuree bevat veel vitamine E; Biologische rundvlees bevat zink en doordat biologische gehouden runderen veel vers gras eten ook omega 3 en omega 6.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Pikante Posteleinsoep

Pikante Posteleinsoep

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
10 minuten
Dit recept bevat 98 Kcal en 8 gram koolhydraten per persoon

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat 98 Kcal en 8 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 borden


Bereidingswijze:

  1. Postelein, ui en prei ontdoen van ongerechtigheden, de postelein en prei wassen, ui en prei fijnsnijden
  2. Van het gehakt, balletjes draaien.
  3. Verhit de olie in een koekenpan, voeg mosterd toe en bak hierin de ui en prei 5 minuten
  4. Verhit de bouillon in een andere pan en laat de postelein hierin slinken Zeef de postelein eruit, pureer de groente en voeg dit weer toe aan de bouillon, samen met de ui en prei
  5. Doe de gehaktballetjes in de bouillon en laat ze garen Breng eventueel op smaak met wat zout en peper

Goed voor Ogen Postelein bevat beatcaroteen en veel luteïne; Prei bevat luteïne.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Omelet met geitenkaas, postelein en postelein-oregano-pesto

Omelet met geitenkaas, postelein en postelein-oregano-pesto

25 minuten
Dit recept bevat 585 Kcal en 19 gram koolhydraten per persoon

Het recept

25 minuten
Dit recept bevat 585 Kcal en 19 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Mix 150 ml van de olijfolie, de citroenrasp, 150 g postelein, oregano en knoflook in een blender tot een grove ‘pesto’.
  2. Klop de eieren los met wat water, zout en peper. Verhit de boter, schenk de eieren erin, laat stollen en verdeel daarna de geitenkaas eroverheen. Klap de omelet dubbel in de pan en laat op laag vuur nog enkele minuten verder garen.
  3. Schep een beetje postelein/oreganopesto op het bord, leg de omelet erbij en bestrooi met de pijnboompitten.
  4. Maak een dressing van de rest van de olijfolie, balsamicoazijn naar smaak, en peper en zout. Meng de dressing met de rest van de postelein.
  5. Serveer met brood en de postelein salade

Goed voor Ogen Postelein bevat betacaroteen en veel luteïne; Pijnboompitten bevatten vitamine E; Vrije uitloop ei bevat luteïne en vitamine E; Verse oregano bevat vitamine C en E; Extra vierge olijfolie bevat veel omega3.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Zeebaarsfilet met postelein en zeekraal

Zeebaarsfilet met postelein en zeekraal

20 minuten
Dit recept bevat 266 Kcal en 2 gram koolhydraten per persoon

Het recept

20 minuten
Dit recept bevat 266 Kcal en 2 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Schil de bleekselderij en snijd hem in plakjes en blancheer 2 minuten in kokend water. Maak de zeekraal schoon en blancheer 1 minuut in kokend water. Was de postelein en verwijder de lelijke blaadjes.
  2. Rasp de schilletjes van de limoen en citroen. Meng de citroen/limoenrasp met de boter.
  3. Bak de zeebaars op de huid in de citrusboter met olijfolie ongeveer 3-4 minuten, draai hem om en laat nog 2-3 minuten na garen. Verwarm ondertussen de zeekraal en bleekselderij in plm 1 eetlepel boter.
  4. Haal de vis en de groenten uit de pan, verwarm de postelein in de overgebleven citrusboter en verdeel over de vis. Lepel tot slot de resterende citrusboter over de filets en serveer. Breng eventueel op smaak met zout en peper

Goed voor Ogen Postelein bevat betacaroteen en veel luteïne; Bleekselderij bevat luteine, vitamine C en selenium; Citroen en limoen bevatten vitamine C; Zeebaarsfilet bevat omega 3.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Wrap met shoarma, veldsla en oranje paprika

Wrap met shoarma, veldsla en oranje paprika

Helpt het volgende voorkomen: , ,
15 minuten
Dit recept bevat 512 Kcal en 108 gr koolhydraten per portie

Het recept

15 minuten
Dit recept bevat 512 Kcal en 108 gr koolhydraten per portie

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op verpakking.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de shoarma op hoog vuur in ca. 3 min. al omscheppend bruin. Schep de shoarma op een bord en roerbak de ui en paprika ca. 3 min. in het bakvet. Schep de shoarma erdoor en verwarm alles nog even.
  3. Bestrijk de wraps met de ketchup en verdeel de veldsla erover. Schep het shoarmamengsel in het midden en vouw de zijkanten van de wraps eroverheen. Vouw de wraps dicht en zet vast met een cocktailprikker.
  4. Serveer met de knoflooksaus. Lekker met een gemengde salade met bv avocado

Goed voor Ogen        Veldsla bevat veel luteïne en ook nog vitamine C; Oranje paprika bevat luteïne en veel zeaxanthine en vitamine C

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Een oranje paprika zalm quiche

Een oranje paprika zalm quiche

Helpt het volgende voorkomen: , ,
5 minuten
Dit recept bevat 394 Kcal en 15 gr Koolhydraten per stuk

Het recept

5 minuten
Dit recept bevat 394 Kcal en 15 gr Koolhydraten per stuk

Benodigdheden voor 8 punten


Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  2. Plakjes bladerdeeg naast elkaar op aanrecht leggen en even laten ontdooien.
  3. Olie in ruime koekenpan verhitten. Hierin paprika 5 min. bakken.
  4. Bakvorm bedekken met plakjes bladerdeeg. Randen goed op elkaar drukken.
  5. Eieren loskloppen met melk en naar smaak zout en peper. Paprika, zalmsnippers en helft kaas erdoor roeren. Dille erboven fijn knippen en mengen.
  6. Vorm met eiermengsel vullen. Rest kaas erover strooien. Midden in hete oven zetten en in ca. 30 min. gaar en goudbruin laten worden
  7. Quiche beetje laten afkoelen, in punten snijden en verdelen

Goed voor Ogen: Oranje paprika bevat veel vitamine C, ze axanthine en luteïne; Zalm is een vette vis en bevat dus veel omega 3; Vrije uitloop eieren bevatten zeaxanthine en luteine.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






SARDIENTJES MET DOPERWTEN EN GEPOFTE AARDAPPEL

SARDIENTJES MET DOPERWTEN EN GEPOFTE AARDAPPEL

Helpt het volgende voorkomen: , , ,
10 minuten
Dit recept bevat 264 Kcal en 25 gram koolhydraten per persoon

Het recept

10 minuten
Dit recept bevat 264 Kcal en 25 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. De aardappel per stuk in aluminiumfolie pakken en 45 minuten op de bbq leggen. Je kan de aardappels (in schil) ook 5 minuten voorkoken en dan 15 min op de bbq
  2. De sardientjes hebben maar kort nodig op de bbq. Het is smaakvol om er een takje verse tijm en verse rozemarijn op te leggen. Ze zijn met 5 a 10 minuten klaar, halverwege wel even keren.
  3. De doperwten in een pan verwarmen, gedeeltelijk mengen met de crème fraiche
  4. De gepofte aardappel in het midden insnijden en hier een lekkere schep doperwt- creme fraiche tussen laten lopen, en peper en zout erover strooien

Goed voor Ogen :  Sardientjes bevatten veel omega 3 ; Doperwten bevatten luteïne en vitamine C ; Verse tijm bevat veel vitamine C en zink ; Verse rozemarijn bevat vitamine C ;

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Groente paella met zeevruchten

Groente paella met zeevruchten

15 minuten
Dit gerecht bevat maar 355 Kcal of 32 gram koolhydraten per persoon

Het recept

15 minuten
Dit gerecht bevat maar 355 Kcal of 32 gram koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette, paprika, wortel en champignons in blokjes van 0,5 bij 0,5 cm.
  2. Hak de sjalotjes en knoflook fijn en stoof ze in de boter, voeg de rijst toe en laat 4 min meestoven
  3. Bevochtig met de helft van de bouillon. Voeg de blokjes courgette, paprika, wortel en champignons toe en voeg de rest van de groentebouillon toe en laat 30 minuten pruttelen
  4. Pel en ontpit onderwijl de tomaat en snijd deze in blokjes en snijd het uiteinde van de peultjes en boontjes weg. Voeg na de dertig minuten pruttelen de tomaten, peultjes, boontjes en saffraan toe. Breng het geheel op smaak en roer de zeevruchten mix erdoor. Laat het geheel nog even opkoken.
  5. Serveer het gerecht en voeg op het laatste moment nog wat fijngehakte basilicum toe.

GoedvoorOgen

Rode paprika bevat veel vitamine C en E ; Wortel bevat veel betacaroteen en luteïne ; Tomaat (gestoofd) bevat vitamine E ; Peultjes bevat luteïne en vitamine C ; Zeevruchtenmix bevat in zijn visproducten iig zink, omega 3 vetzuren ; Saffraan bevat vitamine C ; Basilicum bevat vitamine C .

Laat ons weten wat je van dit recept vindt






Caribische rode bonen salade met oranje paprika

Caribische rode bonen salade met oranje paprika

Dit recept bevat 242 Kcal en 65 gram koolhydraten per portie.

Het recept

Dit recept bevat 242 Kcal en 65 gram koolhydraten per portie.

Benodigdheden voor


Bereidingswijze:

  1. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Doe ze in een zeef en schenk er kokend water over. Laat de paprika's goed uitlekken.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  3. Spoel de rode bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken
  4. Roer in een schaal het tomatensap met de olie, de Mexicaanse kruiden, de tabasco en de koriander/peterselie tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe
  5. Schep de rode bonen met de paprika, bosuitjes en maïs erdoor
  6. Zet de salade afgedekt minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Goed voor Ogen

Oranje paprika bevat luteïne, ze-axanthine, vit C, vit E en zink Rode paprika bevat idem maar wel minder sterk als de oranje Rode kidney bonen bevat vit B1 Olijfolie bevat veel omega3 Koriander bevat veel vit C en zink Peterselie bevat luteine, betacaroteen, vit E, zink en veel vit C

Laat ons weten wat je van dit recept vindt