Wortelrisotto

Helpt het volgende voorkomen: , ,
35 minuten
Dit recept bevat 195 Kcal en 9 gr koolhydraten per persoon

Het recept

35 minuten
Dit recept bevat 195 Kcal en 9 gr koolhydraten per persoon

Benodigdheden voor 4 personen


Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de fijngehakte rode peper. Voeg de rijst toe en roer tot om alle korrels een laagje olie zit. Voeg de wortel toe en bak circa 2 minuten
  2. Voeg 1/4 van de bouillon toe en blijf roeren tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst. Blijf dit circa 20 minuten herhalen met steeds een scheutje bouillon tot de rijst beetgaar is
  3. Bak intussen in een droge, hete koekenpan het ontbijtspek krokant. Breng de risotto op smaak met zout en peper en roer de helft van de kaas erdoor
  4. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie. Leg per bord 2 plakjes knapperig spek erop. Eet smakelij

Goed voor Ogen: Wortelen bevatten betacaroteen en luteine; Rode peper bevat vitamine C; Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt