Quiche met groenten en ricotta

Recept voor 4 personen

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in met de roomboter. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de bakvorm ermee.
2. Snijd de rode uien en bosui in ringen en rasp de parmezaanse kaas. Klop de eieren los en meng de bosui, parmezaanse kaas en ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
3. Gril de groenten en verdeel achtereenvolgens de helft van het eimengsel, alle gegrilde groenten en de rest van het eimengsel over het bladerdeeg. Leg de rode ui erop en druk licht aan.
4. Bak de quiche in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
5. Doe de peterselie en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Neem de quiche uit de oven en sprenkel de peterselie olie erover. Eet smakelijk!

Waarom is dit recept Goed voor Ogen?
Eieren bevatten luteïne, vitamine E en selenium; peterselie bevat luteïne, zeaxanthine en vitamine C; oranje paprika bevat zeaxanthine, vitamine C en vitamine E; olijfolie bevat omega 3; champignons bevatten zink.
Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: Glaucoom, Macula degeneratie, StaarTraanvochtproblemen.